Hellu nu drar jag mot okända mål och firar vårens ankomst, eller tja först drar jag till Elden och tar några öl med gott folk - fråga mig inte vilka men det märks haha Ha en bra Valborg mina vänner för det tänker jag ha, vi får se om jag lyckas :)
 
 
 
 
 
 
Ska upp på stan nu och träffa Nancy en sväng - ser ut att va sol ute - wiee :))
 
 
 
 
 
 
Här ser ni världens mest underbara katt, okej efter våran kisse hemma i Flugebo. Saknar honom - även att han luktade lite småilla ibland haha Jag undrar om han saknar mig med.. Mystiska tankegångar man har ibland kl elva på kvällen x) Jag gillar katter, de har verkligen sina egna personligheter, tycker de är underbara djur även att de får mig nysa 

 
 
 
 
 
Köpte denna på gina tricot i Helsingborg - så fruktansvärt mjuk och skön och prisvärd och varm och snygg och kärlek helt enkelt x)
 
 
 
 
Nu blir det till o ta ett skumt bad tillsammans med lilla ankan här. Ska ligga och läsa läxan tills imon tänkte jag så att jag har något att göra - även att det är skönt så tycker jag det är så fruktansvärt långtråkigt att bada x) Efter badet så blir det sängen, är fruktansvärt trött  och imorgon så är det skola 
 
 
 
 
 
Har varit hemma i Flugebo idag och hälsat på kissen och hjälpt pappa i trädgården. Tycker sånt är jättekul, jag gjorde några vårplanteringar och så beskärde jag mitt älskade kastanjeträd som ni kan se på bilden ovan - har odlat upp det helt själv från en kastanj jag plockade hos farmor när jag var liten och nu börjar det bli jättestort. Tog med mig några kvistar hem som jag har ställt i en vas med vatten i fönstret, blir fint när de slår ut, saknar mitt träd lite så känns bra att ha dom där x)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Underbar stad måste jag säga, väldigt fint och mycket trevliga människor. Kortet längst ner till höger är taget från vårt hotellfönster, vi hade jättefin utsikt. På hotellet fanns även the bishop arms så vi tog oss en öl där innan vi gick till the tivoli - tycker att jag fick supertyfft glas! Koserten var grym, ska lägga ut nån bild sen när jag fått dem av Elden :)
 
 
 
 
Alltså jag förstår inte, vi ska till Helsingborg imorgon, sova där en natt, gå på stan och sen hem igen. Man känner ju att eftersom vi är där en så kort tid så behöver jag ju inte ha med sig så mycket kläder och liknande men på något mystiskt sätt ser det ut som jag ska va borta en vecka. Vet ju inte riktigt vad jag vill ha på mig på konserten och vad jag vill ha på mig dagen efter så det blir ju att man tar med sig lite alternativ och så råkade det visst bli två necessärer med grejer med, hehe ja ja x)
 
 
 
 
 
Varit på Golden Thai och ätit kinesbuffé med Elden, awesome! Slank ner några raggmunkar med för de är så goda där haha Till efterrätt vart det lite frukt, la upp den jättefint på tallriken :)) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sitter just nu precis hemkommen med en skål flingor och youghurt, bilden nedan tog jag under min lilla promenad hem från bion, mys. Iron Man 3 var jättebra enligt mig. Den var spännande, actionig och rolig - jag tappade inte fokus under hela filmen vilket annars kan va lätt hänt så det är ett väldigt gott betyg. Gillar man de tidigare filmerna så tycker jag man ska se denna också :)
 
Jag är överlag inte särskilt förtjust i att se på film, jag blir rastlös och känner att det finns bättre, och roligare, saker att göra. Visst ibland kan det va trevligt och jag har favoritfilmer som jag kan se om och om igen - de är de enda filmerna jag kan se flera gånger - hatar nämligen att se en film flera gånger, jag vet ju redan vad som händer! En sak jag absolut inte gillar med film, och är en av anledningarna till att jag nästan aldrig tittar på eller vill titta på film, är att det ibland (rätt ofta) känns som man blivit körd i en blender efteråt, den känslan är inte okej nånstans.. Med det sagt så tackar jag för idag och säger godnatt världen, vi hörs ♥
 
 
 
 
 
 
 

Wohoo om en stund bär det iväg för att träffa Nancy och sen ska vi gå o se Iron man 3 -
Ja jag tycker dom filmerna är jättebra x)
 
 
 
 
 
 
Wiee, älskar få paket på posten även att det är jag som har betalat för at få dom x) Idag var jag och hämtade ut två klänningar från Nelly.com. Ni kan se den ena på bilden här men eftersom min kamera suger så kan ni bara se typ en tredjedel men den är iaf tajt, kort och ser likadan ut hela vägen ner. Skjortan är från Carlings och jag köpte den i vintras men har aldrig använt den för det är så förbannat kallt överallt, sommar kom nu tack så jag kan få använda mina kläder ..   
 
 
 
 
 
Detta är då fasen nästan godare än godis - det har blivit mycket fruktsallad nu på sistonde då jag inte äter  några sötsaker så som t.ex fika och godis och det är knappt så att jag tror att det är nyttigt. Hur kan någonting vara så godisgott och samtidigt nyttigt? Nej känns inte som det går ihop x) 
 
 
 
 
 
Knäna får dock ta o frysa - det gör inte så mycket x)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter jobbet idag så hämtade mamma upp mig och jag följde med hem till henne, Johan och Alf och grillade lite. Var hungrig som en varg så kändes awesome att slippa laga mat och gott var det också :) Efteråt utforskade mamma, jag och Alf den lilla skogen nedanför huset och vi hittade årets första vitsippor - Mamma plockade en fin liten bukett till mig som nu står i mitt fönster, mys ^^
 
 
 
 
 
 
 
 
Har varit ute och gått i typ två timmar med Elden, vet inte vart ifrån vi får all energi men skönt var det o inte jobbigt alls haha
Vi hittade små blåsippor i skogen bredvid vägen, våår ♥
 
 
 
 
 
Jobbat till kl 14 idag, Elden hämtade upp mig när jag slutat och så åkte vi till Klinten (en sjö) för lite picknick. Han hade köpt rostbiff, potatissallad, bröd, vanlig sallad med soltorkade tomater och grejer och kiwi-loka. Till efterrätt vart det fruktsallad. Det var helt underbart varmt och vindstilla på bryggan så vi la oss och chillade lite - man måste ju passa på när det för en gång skull är sol :))
 
 
 
 
 
Så var det dags för en favorit i repris igen - folköl friday - det var länge sen sist. Denna gången blir det med Elden eftersom David inte vill umgås med mig längre.. Har dukat upp de icke starka starkvarorna och den desto mer starka ölkorven. Hög musik på!
Nice, here we go again, rock n' roll på er!
 
 
 
 
 
 
 
Köpte mig ett par awesome solglasögon som inte riktigt kommer till sin rätt på bilden ovan, får ta ett nytt kort, och ett par servetterpå Dollarstore idag. hade inte tänkt köpa något förutom fotoalbum men några album vart det inte utan massa andra grejer istället - strange, vad hände där egentligen ? x)
 
 
 
 
 
Sådär, nu ska jag promenera iväg till pappas jobb och låna hans bil, vi får hoppas jag inte blåser bort x) Sen vid 12 blir det en roadtrip till Dollarstore i Eksjö med Nancy för att se om vi hittar nåt kul, borde ju finnas nåt - jag ska titta efter fotoalbum iaf :)
 
 
 
 
Storm här i Tranås nu ikväll- det blåser så det är inte sant åt det. Lovar att tallarna utanför mitt fönster snart ger med sig, det skulle iaf inte förvåna mig ett dugg. Mina fönster kan heler inte va av bästa kvalité då man riktigt hör när vinden slår i dom och de knäpper till, känns ju tryggt... Brukar tycka ljudet av vind är mysigt men idag vet ifan.. Av ren gammal vana så låg jag just och tänkte - bara inte strömmen går ! Jag är inte van vid att bo i lägenhet i stan men gissar att man i alla fall inte behöver oroa sig om sånt här haha 
 
 
Nu ska jag försöka sova - trött tjey.. Godnatt världen ♥ 
 
 
 
 
Som ni kanske redan vet så har jag ju ett uppehåll från godis, kakor och andra sötsaker fram tills början av maj. Har klarat ungefär halva tiden nu och det är så svårt!! Idag har jag tänkt på chokladbollar, arracksbollar, kakor och godis typ majoriteten av dagen. Har verkligen kämpat med att hålla mig ifrån frysen här hemma som är full av godsaker. Lovar att hade inte Eldar varit här nu ikvällså hade jag nog öppnat den och lindrat sockerbehovet. Har sån fruktansvärd craving efter nåt sött just nu, skojar inte det är typ helt kaos inuti mig och mitt humör är i botten. 
 
Jag är en sån där riktigt svensk person, om man kan säga så, som ÄLSKAR att fika och jag har en familj som också älskar att fika - till exempel så är elvakaffe med en kaka till en näst intill självklarhet och det kvittar vilken tid på dygnet jag plingar på hos farmor så sätter hon på kaffe och tar fram bullar och kakor. Jag kan säga att fika har en stor plats i mitt hjärta, skulle kunna leva utan godis men inte fika, därför är det så träligt nu o stta o bara dricka kaffe när jag "fikar" med familj och vänner... 
 
Kan riktigt känna lukten, smaken och känslan av en riktigt god kaka, jag blir tokig. Jag trodde första veckan utan sötsaker skulle bli svårast men det var inte så farligt, det hade ju precis varit påsk med mycket godsaker, godis och så, antar att det var en bidragande faktor. 
 
För stunden känns det som jag aldrig kommer kunna klara det månaden ut, haft svårt bara att klara den här dagen - men jag ska klara det, måste vara envis och bevisa för mig själv att jag kan fullfölja saker även att det är så svårt och så lätt att ge efter för suget. Nu blir det sängen  och så länge jag inte går upp och äter kakor i sömnen så är jag imon en dag närmare mitt mål - måste tänka positiva tankar!
 
Titta - inte röra! Har ju något att se fram emot, positiva tankar o kämpar på x)
 
 
 
 
 
Elden och jag har haft  mys på bryggan vid stadshuset med vindruvor och loka, den var jättegod och smakar typ som glassen twister ni vet. Matade en anka med vindruvor - den var helgalen och hoppade upp på räcket typ en meter ifrån och ville ha mer, crazy x)
 
 
 
 
 
Har vitt på mig idag (!) Ni som känner mig vet att det händer typ några gånger om året att jag har vitt på mig så  det händer inte så ofta haha Ni ser ju på bilderna ungefär hur den ser ut - helt vit med stora tyginklädda knappar och krås på slutet av ärmarna, lite sådär gammalt stuk :) Den har även löstagbart krås vid halsen men har inte det för blir lite väl maskeradigt med det tycker jag x)
 
 
 
 
 
Avskyr spindlar, är livrädd för dom. Känns som ett under att jag lyckades lägga den vita ugnsformen som ni ser på bilden över den, enligt mig, gigantiska spindeln jag upptäckte imorse innan skolan. Vgar inte döda dem själv och kunde inte lämna den utan att ha fångat den för hade jag gjort det hade den ju krypit iväg och byggt bo eller nåt nånstans :( Tur mamma kunde komma nu på eftermiddagen och döda den åt mig- kändes inte bra att ha den där även att den var fångad. Yeah mamma is da spider slayer!! Now I can live here peacefully again :))
 
 
 
 
 
 
Blö känner jag.. Spenderar kvällen med min feelgood-bok som har hjälpt mig ända sen början av gymnasiet, läst den fyra- fem gånger säkert. Känner dock att jag kanske börjar växa ur dens målgrupp men skiter i det, tror jag kan läsa den hur många gånger som helst även att jag kan den utan och innan. Tar ett äpple till - är sugen på något sött x)
 
 
 
 
Sitter och väger upp den tråkiga gråa synen utanför mitt fönster med lite jordgubbar och grädde. Inte svenska men väldigt goda ändå faktiskt, sommarkänsla på hög nivå, nomnomnom :))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Underbart att kunna gå ute utan att frysa!! Varit med Nancy och vi har bland annat suttit på en bänk utanför Ica och kostaterat att våren är här. Några vårtecken vi sett är - raggarbilar, dunkande bilar med nervevade rutor, vårjackor, mopeder och converse. Vi hade solen i ögonen som ni kan se på kortet och det blåste det lite kallt men va fan, ska inte klaga, man kan inte få allt x) 
 
 
 
 
 
 
Wiiee idag är det vårjackeväder, ser det ut som genom fönstret och på termometern i alla fall så hoppas det stämmer x)
Nu ska jag väg till Nancy, hon tvättar, spännande :))
 
 
 
 
 
 
Har äntligen tagit mig ur sängen och sitter och dricker mjölk och äter chips, udda kombo men det är mums. Var ju ute igår, ramlade på vägen hem så det gick hål både i byxan och på knät, aj, men det är väl så det kan gå, jag får skylla mig själv som är så klantig x) Dagens craving: en bebisgriiis, ge mig!! Jag ska ta hand om den så väl, ge den mat och pussa den massor 
 
 
 
 
Har bjudit på trerätters, som faktiskt vart väldigt bra, och eftersom trerätters är lite finare så har jag min fluga på mig idag. Känner mig så stilig så :) Ber om ursäkt för de usla bilderna men, men x) Nu sitts det och smuttas på svartavinbärsvin, har väl druckit godare saker men också äckligare så det är inte så farligt haha Har inställningen att man blir väldigt bakis av vin så är jag bakfull imon är det vinets fel, jag dricker aldrig vin annars för tycker det är äckligt och jag brukar ju inte bli bakis så borde ligga något i det x) 
  
  
 
 
 
 
Bokat biljetter till Sabbath i höst! :D
 
 
 
 
 
 
Mår lite halvkrasst och fryser som en jäkla idiot - myströja på! Hoppas jag inte håller på att bli sjuk. Ska snart åka och handla med pappa, gör det en gång i veckan, är inte jättesugen på det om man säger så x) Ikväll kommer Elden och jag har fixat en awesome överraskning men kan inte säga vad det är ifall att han läser. Jag gör ett inlägg ikväll och skriver vad det är :))
 
 
 
 
Haft lite besök av lillebror och mamma. Alfen var först här själv medans mamma uträttade lite ärenden och då lekte vi med ankorna, som han älskar, och lyssnade på musik. Han har bra musiksmak och diggade med till bland annat Ramones och Hardcore Superstar - storasysters lille pojk haha♥ Sen vart det fika och trots att jag rustat Alfen med både servett och haklapp fick jag dammsuga soffan efter men, men.. 
 
 
 
  
 
 Sådär, inga enorma skillnader kanske eftersom jag inte är så duktig men fixat lite detaljer och gjort bloggen mer personlig nu. Är riktigt nöjd för tillfället och det är väl huvudsaken :) Nu kan jag äntligen börja uppdatera bloggen lite igen det känns jättekonstigt att inte gjort något inlägg på två dagar haha Nu ska jag iaf sova, imorgon kommer mamma och Alf på besök. Godnatt världen 
 
 
 
 
Hellu. Som ni kanske redan märkt håller jag på att göra om designen på bloggen lite och eftersom jag inte är så duktig, utan jag prövar mig fram, så tar det lite tid. Jag kommer nu på grund av detta att vara lite smått inaktiv några dagar framöver eftersom jag helst inte vill göra massa nya inlägg innan desigen är klar. Har ju skolan som tar upp min tid men ska skynda mig med att bli klar :)
 
 
 
 
Hämtade ut dessa "Killer Platforms" från Nelly.com på posten idag, åh vilken kärlek, så fiiina! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick dessa jättefina öronhängen av Eldar när vi var på a6 igår, han är så snäll ♥ 
Var dock svårt att ta ett bra kort på dom men tycker jag lyckades x) 
 
 
 
 
Är för snål för att köpa sånt här i butik och ville verkligen ha ett par röda i denna modellen och har inte hittat det i nån butik i närheten så klickade hem dessa på ebay. Det är bra ljud i dom och dom var grymt billiga, vi får se hur länge dom håller haha 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har varit en sväng i Jönköping med Eldar. Jag köpte bland annat en byrå som jag ska ha tvn på och lite kläder i på Ikea, Elden sitter just nu och monterar ihop det sista på den, jag orkade inte haha Köpte även en jättefin byxdress, hårspännen med smurfar på, svarta tights, doftljus och servetter med flamingos på, lägger kanske upp bild på det imon, nu ska jag fixa med min nya byrå :)
 
 
 
 
 
 
 
Har varit ute i Flugebo en sväng med Eldar, Alfen och mamma. Pappa skulle nämligen laga mammas bil så då tänkte vi att vi kan passa på att njuta av lantluften lite och gå en promenad under tiden. Bland annat så matade vi fåren med bulle, jag klättrade upp på en stor sten i skogen och kom knappt ner igen och så hittade vi en rolig pinne att leka med, fullt normala haha :)
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mysig Alf som gav både mig, Elden och mamma massa kramar, så sööt ♥
 
 
 
 
Hade tråkigt när jag kom hem från praktiken så sysselsatte mig med att piffa till mig lite. Fan känner knappt igen mig själv när jag tittar mig i spegeln, var länge sen jag såg ut såhär. Sminket syns dock inte så väl på denna otroligt skarpa, högupplösta cambild x) 
 
 
 
 
Fan vad hurtiga vi är tydligen, varit ute och gått en sväng idag med, måste vara solen som gör det. Vi gick ner till hamnen och satt på de nya bryggorna i solen o myste lite :) Sen på hemvägen gick vi längs ån och hälsade på våra vänner ankorna. Imorgon efter praktiken så ska vi mata ankorna med bröd, glömde brödet hemma idag. Stackars anka :(
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Är med och tävlar om detta handgjorda halsband, tycker det är störtfränt x) Aldrig varit med i
någon bloggtävling innan så wish me luck haha :) Vill ni också va med o tävla? [Tryck här
 
 
 
 
Som ni kanske märkt är jag inte lika aktiv på bloggen under veckorna som på helgerna, i alla fall inte nu när jag har praktik. Det är för att mina dagar nu under praktiken mest består av att - gå upp på morgonen, äta frukost, göra sig i ordning, gå till praktiken, komma hem, laga matlåda till nästa dag, duscha, dö av trötthet i soffan, gå och lägga sig och så börjar det om. Inte direkt superspännande eller så men försöker få ihop något kul inlägg ändå om jag inte är allt för trött. Men snart är det ju helg igen, då blir det nog ut till Flugebo en sväng :)
 
Nu ska jag göra mig i ordning och sova, peace out 
 
 
 
Elden och jag har varit ute och gått en lååång promenad i suulen, var ute och gick i typ minst en timme men kändes inte jobbigt alls utan bara kul. Vi gick längs Svartån, tog kort och hälsade på fågel, dom var sööta, vi gillar fågel och fågel gillar oss.
Den nyfikna svanen döpte vi till Arne :))
 
 
  
 
 
 
 
 
 
Wohoo, Elden och jag har nu bokat biljett till "One night with Nirvana" den 26e April i Helsingborg! :)) Det är en tribute konsert av Jay Smith och två killar till. Konserten har två akter- den ena är MTV Unplugged-konserten som kommer att göras i sin helhet och sen kommer den att följas upp av ett set som betraktas som ett intesivt klubbgig. Har sett Jay och killarna live innan och dom är grymma så kommer nog bli awesome! Vi har även bokat rum med havsutsikt på Elite Hotel Marina Plaza som ligger inte långt ifrån The Tivoli där konserten kommer hållas. Yey hotell och hotellfrukost - kärlek!!  Så snälla tid gå lite fortare, vill dit nu x)
 
 

 
 
 
Lekt lite händig tidigare idag och spikat upp en jättefin tavla på mig och min moster när vi var små. Fick den av henne i studentpresent, vart jätteglad, hon sa att jag alltid varit om en syster för henne. Hon är bäst :) Vart riktigt bra. Har tyckt att det ser lite tomt ut på väggen över tvn så den passar bra där, dock vart bilden här nedan lite ljus kanske, det ser bättre ut i verkligheten :)
 
Jag är den lilla tjejen om ni undrar ^^
 
 
Precis hemkommen från mamma o company- mormor och Hans var också där, kul för länge sen jag träffade mormor. Vart bjuden på grillat och quinoasallad (var jätteskeptisk till salladen men den var god) och så vart det fruktsallad och glass till efterrätt. Har inte behövt laga mat på fyra dagar nu, awesome x) Alfen var lika charmig som alltid, jag fick både puss och kram 
 
 
 
 
Har bestämt att från och med imorgon, andra april, ska jag inte äta något godis, kakor (fika) eller dylikt på en månad. Kommer bli skitsvårt men jag ska klara det, har klarat det förr. Känner att jag inte längre äter godis och kakor för att jag tycker det är gott utan bara för att jag har ett sånt sug efter det och äter det utan att tänka. Måste sluta och sen börja äta med måtta. Inte för att jag är överviktig eller liknande men det är inte nyttigt med sötsaker och känner att jag börjar tappa kontrollen och äcklas över mig själv så likabra att försöka sluta äta det. Kommer vara så stolt när, och om, jag klarar uppehållet. Detta är nämligen något som är jättesvår för mig och den första o andra veckan kommer bli jättetuffa men vet att när jag klarat denna månad helt utan sötsaker kommer min självkänsla få en jättekick och jag kommer känna mig awesome! :)
 
Har världens största skål med godis här hemma nu efter påsk, är lätt några kilo godis i, någon som vill ha? Känns onödigt och slösaktigt att slänga det, det är ju inget fel på det x)